Smerter i kroppen

Jeg har ondt i kroppen. Hvordan finder jeg hjælp?

Spændinger og smerter er bestemt ikke noget man skal leve med. Men det er et hyppigt symptom som ikke altid lægen kan finde årsagen til. Når undersøgelser har udelukket de alvorlige sygdomme, får man ofte af vide at det er “bare” spændinger. Måske vil lægen give dig et godt råd om at få noget massage eller lignende, og så skal man finde en behandler.

Mine erfaring med at behandle smerte

Jeg har beskæftiget mig med at hjælpe mennesker med spændinger, smerter og forstyrrelser i bevægeapparatet i 15 år. Efter mange års erfaring er posturologi og akupressur blevet til mine absolut foretrukne behandlingsformer fordi jeg opnå hurtige, mærkbare og holdbare behandlingsresultater for mine klienter. Jeg har stor patienttilgang, som er udbredt fra mund til mund.

Forkert statik – den første hovedårsag til smerte

De fleste smerter i nakke, ryg, hoved, arm, hofter, ben og fødder har en posturologisk årsag. Sagt med andre ord: en forstyrrelse i kroppens stilling. Hjernen bruger oplysninger fra øjne, indre øre, tandbid, kæbe, hud og fødder for at orientere og stabilisere vores kropsstilling, lidt ligesom en indre gps. Hvis informationen er manglende eller forstyrret, vil der opstå skævheder og rotationer i kroppen, som hurtigt fører til spændinger, smerter eller kognitive problemer.

Årsagen til smerter skal findes

Når en klient kommer til mig, handler det ikke om at behandle det sted, der gør ondt; det ville være symptombehandling. I smerte udvikler kroppen ofte en kompensations-holdning, og derfor kan man have adskillige uforklarlige symptomer og smerter forskellige steder i kroppen.

Med posturologiske tests finder jeg frem til det der ligger bag symptomerne, og som har været årsagen til at kroppen bliver forhindret i at helbrede sig selv. Disse forhindringer kan i nogle tilfælde være med til at låse kroppen, som så bliver til en terapi forhindring.

Hvad er terapi forhindring?

Terapi forhindringer er blokeringer som hæmmer kroppens evne til at tage imod behandling.  Det ses ofte hos nye klienter som har prøvet “alt muligt” før de kommer til mig. Jeg tester for terapi forhindringer med pulsdiagnose, behandler dem og fortæller dig hvad de er. Derefter vil kroppen være mere modtagelig for fremtidige behandlinger. Du kan læse mere om terapi forhindringer og hvordan de kan behandles her.

Hvordan foregår en posturologisk behandling?

Selve behandlingen foregår på øret med akupunktur i form af små diskrete nåle eller magneter som bliver siddende nogle dage. Så snart som punkterne er stimuleret med nåle eller magneter, sker der en ændring i kropsstillingen. Jeg behandler, tester og måler for at justere kropsstillingen indtil den er balanceret. Den umiddelbare effekt kan klienten selv se og mærke, og ingen forlader klinikken før de er uden smerter – og det gælder også hovedpine.

Posturologi kan åbne op for nye muligheder for klienter med smerter, hvor de ikke har oplevet forbedringer gennem andre behandlinger, som fx massage, fysioterapi, akupunktur eller kiropraktik.

Posturologi er en rigtig god nyhed for klienter med spændinger og smerter. Den har også åbnet op for muligheder så jeg kan arbejde hurtigere og mere effektivt, såfremt en klient kommer med andre problemer som fx barnløshed. I det tilfælde vil en posturologisk behandling støtte kroppen til at tage bedre imod fertilitetsbehandling, både hos mig og på fertilitetsklinikken. Fertilitetsproblemer kan også skyldes en posturologisk årsag. Det er posturologi, som gør at mine fertilitetsbehandlinger er noget helt over det sædvanlige. Læs mere om fertilitet og posturologi her.

Hvad ellers behandler jeg med?

Jeg supplerer behandlingen med akupressur fordi det er det mest effektive til at fjerne de dybe muskelspændinger i kroppen. De fleste af os har muskelspændinger som trækker kroppen til fosterstilling og beskytter os mod angreb af alle slags, både fysisk og psykisk. Der kan ligge gammel stress eller chok i disse spændinger. De påvirker ikke bare vores muskler og kropsstilling, men påvirker vores organer samt nervesystemet i en negativ retning. Hvis klienten har lyst til det, kan jeg også bruge healing til at løsne op for de psykiske spændinger. 

Hvor mange behandlinger skal du have og hvor tit skal du komme?

Behandlingen af kroppen er ligesom vores indlæring. Når vi skal lære noget nyt, kan vi ikke lære det hele på en gang. Når man får en behandling, er det ligesom kroppen får undervisning. De nye informationer bliver modtaget af kroppen, og de skal have tid til at integreres og bearbejdes, før de er klar til at modtage mere. Derfor vil det være optimalt hvis der går 7 – 10 dage imellem i starten. Antal af behandlinger er individuelt og vurderes efter 3 gange.

Forstår kroppens intelligens

Kroppen har en ubevidst parathed og kapacitet til hvad den vil arbejde med, når du kommer. Kunsten i at være en god behandler er evnen til at fortolke kroppens parathed, at arbejde med kroppens egen intelligens og respektere den rækkefølge og måde, den vil helbredes på.  Men det er lige så vigtigt at respektere grænser og stoppe når kroppen er mæt. Hvis jeg arbejder med fødderne for at afhjælpe smerter i hovedet, så er det fordi det er en vigtig del af årsagen eller noget som står i vejen for jeg kan komme ind til årsagen.

Lidt om posturologi

Posturologi er en beskrivelse og behandling af kropsstillingen. Alle muskler har en spændthed som ikke er under viljens kontrol, men centralt reguleret fra hjernen og udgør vores kropsstilling. Hverken massage, vilje og træning kan regulere de toniske muskler. Det kan forklare, hvorfor visse spændinger kommer hurtigt tilbage efter massage, fysioterapi eller kiropraktiske behandlinger. Hvis du er nødt til at få vedvarende behandling for at holde spændinger eller smerter ned, er årsagen højt sandsynligt posturologisk.

Hjernen modtager oplysninger fra kroppens sanser for at regulere musklernes tonus og kropsstilling. Hovedsageligt kommer informationen fra øjet, indre øre, fodder, hud, kæbe, munden og kæbenes bid. Mangler der input fra et sted, eller hvis et område dominerer, bliver informationerne til hjernen forstyrret og går ud over den tonus, som bestemmer vores kropsstilling. Det medfører skævheder som opleves som spændinger og smerter.

Hvor kommer posturologi fra?

Posturologi kommer fra Frankrig, og den førende på området er franskmanden dr.med. Michel Marignan, som har skrevet en bog om den neurofysiologiske forklaring bag posturologi.  

Herhjemme er det ofte videregående uddannelser til akupunktur, men i andre lande er posturologi brugt af tandlæger, fysioterapeuter, læger, osteopater og andre sundhedsfaglige. Man vil måske undre sig over hvorfor tandlæger bruger posturologi? Det er fordi posturologi er en meget effektiv behandling af kæbeproblemer, forstyrrelser i bid information og at skære tænder.

Book tid

Jeg yder mit bedste for at få glade og tilfredse klienter. Læs deres anbefaling her:

“I have had psychosematic chronic gastritis for the last 10 years and it went really bad 2½ years ago around the time my son was born. Constant daily stomach pains and nausea. I went to Vanessa last week and after 1 hour treatment the nausea disappeared completely until today. I’m planning on making my visit regularly. It works amazingly and I’ve recommended my family and encourage others to try it as well. She’s also a kind, gentle and a comfortable person to be around with. Thank you again Vanessa!”

Howard Colemen

“Vanessa kunne meget hurtig konstatere at spændingerne og hovedpinen skyldes mine fødder og at jeg bider sammen i kæben. Meget hurtig kunne jeg mærke en bedring af spændingerne og hovedpinen bliver mindre. Mine fødder piner mig heller ikke så meget som før. Jeg har nu gået til behandling 7 gange og jeg føler mig som et nyt menneske, mine fødder har det bedre, hovedpine er væk og jeg er afslappet i kæben.”

Anders

“6 uger efter første behandling har jeg ikke oplevet hovedpine en eneste dag – så stor en lettelse!”

Dorte

“After complaining of daily headaches for the last 6 months, my wife insisted I booked a time with Vanessa. I was not sure if she was able to help and knew nothing of posturology. Anyway I must say that I am deeply impressed and very grateful that my headaches have lifted and I can function again. It’s been a really positive experience and I would have no hesitiations about recommending her to others.”

Robert