Posturologi

Hvad er posturologi?

Posturologi er beskrivelse og behandling af kropsstillingen som er styret af de toniske muskler. Kroppen er udstyret med to typer muskler. De faciske muskler bliver brugt til bevægelser og er vilje styret, men de toniske muskler reguleres automatisk af hjernen. Hjernen modtager oplysninger hovedsageligt fra øjnene, indre øre, fodder, hud, kæben og bideinformation for at regulere kropsstilling. Mangler der input fra et sted, eller hvis et område dominerer, bliver informationerne til hjernen forstyrret og går ud over den tonus i musklerne. Forstyrrelser i det posturologiske system fører oftest til spændinger, smerter, balanceproblemer, indlæringsmæssige problemer samt psykiske forstyrrelser.

Hverken massage, vilje og træning kan regulere de toniske muskler. Spændinger vender hurtigt tilbage efter massage, fysioterapi eller kiropraktiske behandlinger. Hvis du er nødt til at få vedvarende behandling for at holde spændinger eller smerter ned, er årsagen højt sandsynligt posturologisk. 

Posturologiske behandlinger fjerner årsagen til problemerne ved at regulere de oplysninger, hjernen modtager om kroppens stilling, så de ikke længere er forstyrrende. Derefter indtager kroppen den stilling, den er konstrueret til, samt symptomer som fx tilbagevendende smerter fra slidgigt forsvinder.

Hvordan foregår en posturologisk behandling?

Der benyttes diverse posturologiske tests til at måle kropsstilling. Klienten undersøges i stående stilling, og man vil kunne konstatere, at klienten kun kan stå oprejst ved at være skæv. Det er ikke så vigtig om det er fx slidgigt i nakkehvirvlerne, men det er vigtig at vide hvorfor. Det er årsagen som skal behandles.

Kroppen afslører også terapiforhindringer  med en special puls diagnose som hedder VAS. Selv behandling foregår på øret med små nåle eller magneter som skal sidde i nogle dage. Terapiforhindringer er alt der kan blokerer kroppens healings process og opstå af fysisk eller psykisk traumer som sidder i kroppen.

Hvor kommer posturologi fra?

Posturologi er en ekstremt veldokumenteret videnskab. Det kommer fra Frankrig, og den førende på område er franskmanden dr.med. Michel Marignan, som har skrevet en bog om den neurofysiologiske forklaring bag posturologi. 

Den Kinesiske Akupunktur foretages som regel på hele kroppen (og kan også gives i øret), – den Franske Øreakupunktur/Auriculoterapi foregår altid i øret.

Franskmændene går meget op i at dokumentere, at behandlingen kan være brugbar i vores vestlige medicin.

Hvor man i den Kinesiske Akupunktur snakker om energi-manipulationer og abstrakte begreber, så taler man i den Franske bl.a om ion-vandring, elektro-magnetisk effekt, der fra øret via det retikulære system er i kontakt med centralnervesystemet og dermed kroppen, – altså et målbart system.

Herhjemme er det ofte en vidreregående uddannelser til akupunktur, men i andre lande er posturologi brugt af tandlæger, fysioterapeuter, læge, osteopater og andre sundhedsfaglige. I Frankrig er posturologi en efteruddannelse til tandlæger fordi det er  meget effektiv i behandling af kæbeproblemer, forstyrrelser i bidinformation og symptomer som at skære tænder. 

Derfor er det min absolut fortrukket behandlingsform

Resultater ses og mærkes hurtigere end andre behandlingsformer.

Det går udenom ord med at “taler” direkte til den central nervesystem.

Man kan behandler traumer som du ikke kan huske fx fra tidlig barndom eller før fødslen.

Der kan behandles traumatiske oplevelser som er for svært at tale om.

Kroppens støj fjernes fra første behandling, og får den nødvendig overskud til at arbejde med andre temaer.

Massage og akupressur har en mere holdbar effekt.

Det er effektivt i at finde og behandler terapiforhindringer. Det er afgørende for at kroppen kan tage i mod behandling og har noget effekt.

Posturologi er en effektiv del af min fertilitetsbehandling.

Her er en liste over problemer som kan have en posturologisk årsag.

80% af alle smerter og muskelspændinger i kroppen

Migræne og hovedpine

Kæbespændinger

Diskusprolaps

Tennisalbue

ADHD/ADD

Synsforstyrrelser

Taleproblemer

Vaginisme

Slidgigt

Indlærings. og koncentrationsproblemer

Svimmelhed

Tinnitus

Balanceproblemer

Depression, angst og andre psykiske lidelser

Ubalancer i hormoner og barnløshed

Træthed og søvnproblemer

Åndedrætsbesvær

Ordblindhed