Fertilitetsbehandling

Ofte har man som par været ‘hele møllen’ igennem, før man kommer til mig. Man har været igennem mange undersøgelser og adskillige inseminations- eller IVF-forsøg, uden resultat. Selv om man næsten har opgivet håbet, så viser det sig heldigvis at er zoneterapi, posturologi og healing er fantastiske redskaber i behandlingen af barnløshed, hvor mange bliver gravide efter et forløb.

Der findes flere mulige årsager til barnløshed; nogle har velkendte medicinske diagnoser, andre er knapt så accepterede og forstået af det offentlige sundhedssystem. Det er vigtigt at huske at et resultat fra fx en blodprøve ikke nødvendigvis er den fulde sandhed.

Nyere forskning viser at der foregår en livlig kommunikation mellem mikrobiomet, slimhinder, organer, mavehjerne og vores central nervesystem. Det er også min erfaring at der er en tydelig sammenhæng ml. smerter i ryg-,bækken eller hofter, skævheder i kropsholdingen, kæbespændinger-, migræne eller hovedpine, arvæv, fordøjelsesproblemer, stillesiddende arbejdesliv, nedsat bevægelighed, stress, traumer og så din frugtbarhed.

Her i klinkken ser jeg igen på symptombilledet, uafhængigt af biologiske testresultater.

Hos mig bliver du mødt af en dedikeret fertilitetsbehandler som ser og behandler holistisk på fertilitet.

Jeg har omfattende uddannelser fra både Danmark og udlandet, samt over 15 års erfaringer i at hjælpe par og enlige med at opnå graviditet.

I fertilitetsbehandling har jeg implementeret behandlingsteknikker fra zoneterapi, posturologi, akupressur og healing.

Jeg arbejder med en enestående form for healing, hvor jeg kommunikerer spirit babies, eller sagt med andre ord, dit fremtidige barn. Jeg blev inspireret af den amerikanske clairvoyant og medium Walter Makichen som er forfatter af “Spirit Babies – How to communicate with the child you’re meant to have.” Så vidt jeg ved, er jeg den eneste i Danmark som arbejder med fertilitetsproblemer på den her måde.

Læs mere om fertilitetshealing og Spirit-baby kontakt…

I min fertilitetsbehandling handler det om, at opdage og forløse de ting der står i vejen for graviditet.

Nogle af de årsager, som jeg oftest behandler i et forløb, er:

Terapiforhindringer

En terapiforhindring er et begreb i posturologi som beskriver et traume lagret i kroppen, der gør at behandlingen ikke kan slå igennem. – Det kan forstyrre kroppens egen evne til at hele. Vi har alle små eller store fysiske og psykiske traumer, der påvirker måden vi er til i verden på.

Erfaring viser, at de fleste fysiske traumer er relateret til belastning af – eller forstyrrelser i centralnervesystemet, hormonsystemet, kredsløbet, slimhinder, lymfesystemet og immunsystemet, samt i blodets syre/base-balance. Selv hormonbehandling og ægudtagning kan være en terapiforhindring, hvis kroppen oplever det som stress. Derfor tester jeg kroppen for terapiforhindringer der kunne være opstået i et fertilitetsforløb og behandler dem løbende.

Et traume kan også være psykisk

Et psykisk traume er kort sagt en oplevelse, hvor ens forventning ikke stemte overens med virkeligheden. Vi ikke var i kontrol. Dette er utrygt for de dybere dele af hjernen (hvis vigtigste opgave er sikkerhed), så hjernen gør fremover alt hvad den kan, for at beskytte os mod at en lignende situation sker igen.

Hvilken beskyttelsesstrategi hjernen bruger er individuelt og kan strække sig fra muskelspændinger og øget alarmberedskab, til ændret følelsesliv og adfærd. Muskelspændinger i livmoder er en hyppig årsag til uforklarlig barnløshed.

Jeg behandler terapiforhindringer med posturologi, der giver dybdegående og langvarige resultater.

Det er det første som skal udelukkes og behandles i et fertilitetsforløb!

Læs mere om terapiforhindringer…

Stress

Stress spiller en stor rolle, og desværre har langt de fleste kvinder et noget højere stressniveau end de selv er klar over. Stresshormoner i blodet harmonerer rigtig dårligt med ønsket om at blive gravid. Stresshormonet cortisol, vil når det er forhøjet fortælle din krop og dit hormonsystem, at her er en krop, der har så travlt at en graviditet ikke er hensigtsmæssig lige pt. Derfor er det meget vigtigt at få nedbragt stressniveauet som noget af det første. Af samme årsag, lægger jeg meget stor vægt på ro i behandlingen. Efter få behandlinger vil du tydeligt kunne mærke forskel. De fleste fortæller at de mærker et øget overskud, mere ro i kroppen og en følelse af at være mere i balance og ‘på plads’ i egen krop.

Kæbespændinger

Vidste du, at kæbespændinger er en overset faktor ved ufrivillig barnløshed, da kæbe og tandproblemer kan forstyrre kroppens hormonelle system?

Kæbespændinger er en overset årsag ved barnløshed, da kæbenerven trigeminus har forbindelse med og kan forstyrre kroppens hormonsystem. Andre symptomer på kæbeledsproblemer kan være hovedpine, nakkespændinger, at skære tænder samt svimmelhed. Kæbeproblemer er næsten altid en terapiforhindring og behandling er nøglen til bedre resultater.

Læs mere om kæbeproblemer…

Energitoksiner

Energitoksiner kan skyldes en fødevareintolerance, allergi eller utæt tarm som belaster kroppen. Især nervesystem; hormoner; slimhinder og stofskifte kan give problemer med at blive gravid.

Posturologiske årsager

Posturologiske årsager som skævheder og rotationer i kropsholdningen kan påvirke kvindens evne til at blive gravid og holde på barnet. Kæbespændinger har også en posturologisk årsag og forstyrrer hormonsystemet og vores cyklus.

Slimhinder

Slimhinder som f.eks en livmoderslimhinde der ikke kan holde fast på det befrugtede æg, ses tit hos patienter med andre slimhindeproblemer som f.eks astma, allergier, akne, eksem m.m., men her er årsagen typisk relateret i følelsesmæssige blokeringer. Regelmæssig zoneterapibehandling er virkelig god til at styrke slimhinderne.

Dårlig ægproduktion og -kvalitet

Dårlig ægproduktion og kvalitet er et problem, selv ved IVF-behandling. Problemet findes ofte i det epi-genetiske lag. Fragmentering af æg, som er et stort problem for mange, er små afsnøringer af dårligt materiale fra cellerne. Det ligger i vores dna-historie og er ikke nødvendigvis forbundet med alderen. Jeg har den overbevisning, at vores celler er påvirket af deres miljø og vi kan ændre dem.

Væskeophobning i bughulen

Væskeophobning i bughulen er en følgevirkning i medicinsk fertilitetsbehandling. Nogle kvinder er meget sensitive over for medicin i stimuleringsfasen, og i værste fald kan man blive overstimulereret. Væskeophobningen sker fordi der opstår øget væskedannelse i ægblærerne og væsken siver ud i bughulen hvor der er mange vener. Det giver et øget tryk på bughulens organer og udspiler maven, hvilket kan være ret smertefuldt. Presset er nu så stort på de reproduktive organer at det vil besværliggøre organernes naturlige flow af blod. Derved besværes bevægeligheden, og dette kan påvirke fertiliteten negativt.

Væskeophobning ses også hos kvinder som ikke er i hormonbehandling, men er spændte i deres diafragma (vores vejrstrækningmuskel). Uden en dyb vejrtrækning kan bækkenbundsmusklerne ikke lave den reflektoriske sammentrækning, som ellers tømmer de store vener i bughulen. Væskeophobning giver symptomer som oppustethed, en tyngdefornemmelse i underlivet, ondt i bækkenet eller hævelser i benene. 

Problemer i rygsøjlen 

Skabes bl.a. pga. en skade eller overdreven belastning som f.eks dårlig holdning, siddestillinger eller arbejdsstillinger. Nerveforsyningen til livmoderen, æggestokkene og æggelederne kommer fra rygsøjlen og vil påvirke et stort område i bughulen og bækkenet. Ved at behandle rygproblemer vil mobiliteten mellem organerne og blodkredsløbet i underlivet øges markant. Underlivet forsynes optimalt med ilt og næring til en graviditet. 

Poly-cystisk ovariesyndrom (PCOS)

Kort og godt drejer det sig om, at kvindens æg ikke udvikles og modnes. For nylig opdagede man at insulinresistens er en væsentlig årsag til PCOS, og da insulinresistens jo er en livsstilssygdom (som diabetes 2) så kan PCOS faktisk helbredes via kostændringer, motion – og zoneterapi.

I 2007 lavede Forenede Danske Zoneterapeuter et pilotprojekt som siden er blevet kendt verden over. Otte kvinder i alderen 24-34 år med PCO/PCOS og lange menstruationsintervaller (33-90 dage) deltog i den kliniske undersøgelse. Udredning, gynækologisk undersøgelse med ultralydsscanning, blodprøvetagning samt lægelig observation foregik på Fertilitetsklinikken Trianglen. Kvinderne modtog hver 19 zoneterapibehandlinger fordelt på 5-6 måneder. Pilotprojektet viser, at zoneterapien har en signifikant virkning på både cykluslængden og antallet af follikler i æggestokkene. F.eks. faldt gennemsnitslængden af kvindernes menstruationscyklus fra 53 dage til 38 dage. Og ultralydsscanningen af kvindernes æggestokke viste et fald fra gennemsnitligt 42 til 25 follikler, hvor op til 24 follikler er normalt. Artiklen om projektet kan læses her…

Spiseforstyrrelser

Mange kvinder har haft en eller anden form for spiseforstyrrelse, og selvom der ændres på adfærden, er det ikke ensbetydende med at negative følelser er forløst. Det er en befriende proces at finde og behandle årsagen til spiseforstyrrelser og det er nøglen til at få balance i systemet igen. Mangler man menstruation efter en spiseforstyrrelse, er det min erfaring at den vil komme tilbage relativt hurtigt, når årsagen er behandlet.  

Overspændte psoasmuskler

Overspændte psoasmuskler kan have en stor indflydelse på livmoder og æggestokke. Psoas er de dybeste mavemuskeler og kan mærkes i lænden, hvis de er meget spændte. Disse muskler er ofte kaldt “sjælens bolig” fordi de kan gemme på mange dybe følelser og traumer. Psoasmusklerne kan også være for korte pga. stillesiddende arbejde, hvilket vil give problemer med åndedræt og underliv. Symptomerne på en spændt psoasmuskel er forskellige, men de typiske er besvær med at få vejrtrækningen ned i maven, ofte spændinger i lænd, ondt i lyske, smerter i underliv, især ved menstruation, men også smerter ved samleje.

Har organerne i underlivet dårlige pladsforhold, måske fordi hoftebøjeren er stram, eller fordi der er arvæv i underlivet, så kan de ikke bevæge sig frit. Livmoderen, æggestokkene og æggelederne er konstant i bevægelse for at holde alle processer i kvindens cyklus i gang. Spændinger ned i bækkenet kan også give nakkeproblemer og fordøjelsesbesvær.

Nyrerne har placering foran psoas og glider op og ned ad musklen i takt med åndedrættet. Nyrerne bliver svækket hvis der er stivhed. I kinesiske medicin har nyrerne et stort betydning for befrugtningen.

Lavt stofskifte

Er en hyppig årsag til barnløshed og gentagne aborter, men mange tror fejlagtigt at lavt stofskifte kun handler om overvægt. Faktisk er mange kvinder med lavt stofskifte helt almindelige af bygning eller meget slanke. Symptomerne kan være mange, men træthed, gentagne aborter, fertilitetsproblemer, hårtab, uro, stress, tør hud, muskelstivhed og at føle sig kold især på hænder og fødder, er de mest almindelige.

Skjoldbruskkirtelen der styrer stofskiftet er meget følsom overfor tungmetaller og hormonforstyrrende stoffer i kroppen, da de har det med at optage den plads som jod, som er vigtigt for at kirtlen kan fungere, skulle have haft. Der findes også en sammenhæng mellem lavt stofskifte og intolerance over for gluten.

En normal test hos lægen tjekker kun TSH, men det er ikke nok, så det en rigtig god idé at bede din læge om den udvidede stofskifteprøve til at måle frit T3, frit T4 og anti TPO. Anti-TPO fortæller om din krop reagerer med en autoimmun respons og altså langsomt nedbryder din skjoldbruskkirtel. Hvis du ikke kan få prøverne hos din læge, anbefaler jeg, at du kontakter en privat læge og mig for at komme videre.

 

Book tid

Jeg yder mit bedste for at få glade og tilfredse klienter. Læs deres anbefaling her:

“Man bliver mødt med nærvær og høj faglig viden hos dig. Jeg har PCO hvor æggeløsning og menstruation har været meget svingende i over 1 år. Efter en enkelt behandling, blev min cyklus allerede regelmæssig igen. Jeg er gravid nu i uge 6 og er helt overbevist om din behandling har gjort stort indtryk på min krop.” 

Karina

“Gennem det sidste halve år har jeg med jævne mellemrum fået behandlinger hos Vanessa.
Hver eneste gang er jeg gået derfra med fornyet ro, balance og et enormt velvære i krop og sjæl.
I skrivende stund er jeg 9 + 0 og er overbevist om at Vanessa’s behandlinger er direkte medvirkende til at min graviditet er lykkes.
Alle burde uanset årsag unde sig selv at blive behandlet hos Vanessa og jeg giver hende hermed mine varmeste anbefalinger.”

Stine Bo

“I really thought my time was up being 43 and having no luck with 9 fertility treatments. I had used our savings and only had the money for one last try and that’s when I contacted you to see if you could make a difference to the situation.

I managed to get 3 treatments from you before starting IVF for the last time. I continued thoughout fertility treatment because I experienced a great help from you with my anxiety and stress. I felt heard, seen and experienced a wonderful feeling every single time I’ve been to your clinic. That has just kept me calm all the way through my fertility treatment.

Most of all, you made me feel that getting pregant was possible for me (something that fertility doctors didn’t share with you.)”

I have no words to explain how happy and grateful I am being able to get a positive pregnancy test at 43, nearly 44! You really have made a great difference in my life. I can’t believe that I am actually going to be a mother in 7 months time.  A dream come true! Thankyou for all your help for making this possible for me. 

Karla

“Jeg er ufattelig glad for at vi valgte Vanessa i sin tid og ville have ønsket vi havde gjort det noget før. Hun har været en nøgleperson i vores fertilitetbehandling. Hun har været meget engageret og empatisk og vi fik en dejlig datter ud af det.”

Peter og Hanna

“Jeg var for 1 år siden igennem mit sidste IVF-forsøg forudgået af 4 andre IVF-forsøg og 6 inseminationsforsøg. Først ved det sidste forsøg gik jeg til Vanessa for at få hjælp, og i dag sidder jeg med en skøn lille pige på 15 uger. For det første har Vanessa en fantastisk personlighed, dernæst en super dygtig behandler. Vanessa har stor forståelse for at fertilitetsbehandling er super hårdt psykisk, og det er bare så rart og afslappende at komme til behandling hos hende. I min verden er der ingen som helst tvivl om at det var Vanessa der gjorde forskellen for mig ved mit sidste forsøg, og jeg er hende evigt taknemmelig.”

Charlotte

“Vanessa Hudson er ikke bare en hvilken som helst zoneterapeut. Hun er super dygtig og det kan ses på resultater. Jeg er gravid igen!”

Sonia
“Jeg er kommet hos Vanessa i forbindelse med fertilitetsbehandling. Jeg oplevede tydelig forskel på min krop, når jeg havde været til behandling hos hende. Efter et par måneder blev jeg endelig gravid og venter en pige til december. Jeg er sikker på at Vanessa har hjulpet graviditeten på vej.”
Simone Castello
“I over 2 år havde jeg forsøgt at blive gravid med IVF. Første gang jeg fik zoneterapi og posturologi ved ægoplægning blev jeg gravid. Det foster mistede jeg. Den næste IVF-behandling blev ledsaget af ugentlig behandinger og resulterede i min dejlige førstefødte.”
Anne Karine
“I had been doing monthly reflexology and healing sessions for a year which I am happy to say have brought on very good changes. Within 3 months I had less period pains, less bleeding and my monthly headaches vanished. I also noticed my skin cleared up and I the bloating feeling in my stomach disapeared. I finally became pregnant without hormone intervention, which was my wish and  my goal set with Vanessa. I am really happy, not just for the pregnancy, but how much my health has improved over the months.”
Susan Holdenby