Fertilitet

RAB godkendt zoneterapeut Vanessa Hudson

Vanessa er en af Danmarks førende behandlere inden for fertilitet. Som zoneterapeut har hun omfattende uddannelser fra både Danmark og udlandet samt mange års erfaringer i at hjælpe par og enlige med at opnå graviditet. Vanessa har et forskningsprojekt i gang og et tæt samarbejde med andre behandlere i Danmark og Storbritannien.

Hun har implementeret behandlingsteknikker af terapiforhindringer og har behersket en enestående form for healing som har en meget gavnlig effekt på resultaterne. Vanessa er den eneste i Danmark som arbejder med fertilitet på den her måde, og hun laver supervision til andre zoneterapeuter i samme metode.

Vanessa om barnløshed:

Der findes en af flere mulige årsager til barnløshed; nogle er velkendte medicinske diagnoser, andre er knapt så accepterede og forstået af det offentlige sundhedssystem. Det er vigtigt at huske at et resultat fra fx en blodprøve ikke nødvendigvis er den fulde sandhed. Her i klinikken ser jeg igen på symptombilledet, uafhængigt af biologiske testresultater. 

Det er 100 pct. dig det drejer sig om. Selvom jeg har mange års erfaring og faglighed at trække på, arbejder jeg altid intuitivt for at finde årsagen. Det hjælper mig til at behandle præcist, relevant og på det rigtige tidspunkt. Det er en helt ny sundhedsforståelse inden for barnløshed, hvor jeg behandler og healer op på netop der hvor årsagen ligger. Jeg tager i høj grad hensyn til det spirituelle aspekt. Dette er ofte en afgørende faktor hvis der er problemer med at blive gravid eller at holde på barnet. Det kunne især være interessant for dig hvor årsagen ikke kunne findes, medicinsk behandling er fravalgt, eller fertilitetsbehandling har mislykkes. I min fertilitetsbehandling handler det om at opdage og fjerne de ting der står i vejen for graviditet.

Her kan du se nogle af årsagerne til fertilitetsproblemer:

Terapiforhindringer

Er noget jeg har et stort kendskab til. Ofte er terapiforhindring årsag til at behandling ikke har haft den store effekt inden du kommer til mig. Med at behandle det først, gør kroppen klar til at tage imod efterfølgende behandling. At have en terapiforhindring som er ubehandlet vil det være umuligt at få gode, holdbart resultater. Jeg ser problemet tit, desværre hos mange kvinder som har fået akupunktur som et led i fetilitetsbehandling. Akupunktur fejler slet ikke noget (det benytter jeg selv) men virker ikke hvis kroppen er blokeret med en terapiforhindring.

Læs mere om terapiforhindringer

Kæbespændinger

Er en overset årsag ved barnløshed da kæbenerven trigeminus har forbindelse med og kan forstyrre kroppens hormonsystem. Dette er nøglen ved fertilitetsbehandling. Andre symptomer på kæbeledsproblemer kan være hovedpine, nakkespændinger, at skære tænder samt svimmelhed. Kæbeproblemer kan være en terapiforhindring som gør behandlingen umulig at gennemføre. Typisk vil behandlingen ikke rykke noget hvis der er ubehandlede problemer med kæben.

Læs mere om kæbeproblemer

Energitoksiner

Kan skyldes en fødevareintolerance; allergi; utæt tarm som belaster kroppen, især nervesystem; hormoner; slimhinder og stofskifte, og giver problemer med at blive gravid.

Posturologiske årsager

Skævheder og rotationer i kropsholdning kan påvirke kvindens evne til at blive gravid og hold på barnet. Kæbespændinger har også en posturologisk årsag og forstyrrer hormonsystem og vores cyklus.

Slimhinder

Som fx en livmoderslimhinde som ikke kan holde fast på det befrugtede æg, ses tit hos patienter med andre slimhindeproblemer som fx astma, allergier, akne, eksem m.m., men har årsag i følelsesmæssige blokeringer.

Dårlig ægproduktion og -kvalitet

Er et problem, selv ved IVF-behandling. Problemet findes ofte i det epi-genetiske lag. Fragmentering af æg, som er et stort problem for mange, er små afsnøringer af dårligt materiale fra cellerne. Det ligger i vores dna-historie og er ikke nødvendigvis forbundet med alderen. Det kan forløses med karmisk healing, hvor vi finder det traume som er ansvarlig for den fysiske manifestation som har fulgt med i din dna. Samtidlig er det også vigtig at støtte op om alle aspekter med at behandle slimhinden, immunforsvar og afbalancere hormoner for at øge muligheden for at blive gravid.

Væskeophobning i bughulen

Er en følgevirkning i medicinsk fertilitetsbehandling. Nogle kvinder er meget sensitive over for medicin i stimuleringsfasen, og i værste fald kan man blive overstimulereret. Væskeophobningen sker fordi der opstår øget væskedannelse i ægblærerne og væsken siver ud i bughulen hvor der er mange vener. Det giver et øget tryk på bughulens organer og udspiler maven, hvilket kan være ret smertefuldt. Presset er nu så stort på de reproduktive organer at det vil besværliggøre organernes naturlige flow af blod. Derved besværes bevægeligheden, og dette kan påvirke fertiliteten negativt.

Væskeophobning ses også hos kvinder som ikke er i hormonbehandling, men er spændte i deres diafragma (vores vejrstrækningmuskel). Uden en dyb vejrtrækning kan bækkenbundsmusklerne ikke lave den reflektoriske sammentrækning, som ellers tømmer de store vener i bughulen. Væskeophobning giver symptomer som oppustethed, en tyngdefornemmelse i underlivet, ondt i bækkenet eller hævelser i benene. 

Problemer i rygsøjlen 

Skabes bl.a. pga. en skade eller overdreven belastning som fx dårlig holdning, siddestillinger eller arbejdsstillinger. Nerveforsyningen til livmoderen, æggestokkene og æggelederne kommer fra rygsøjlen og vil påvirke et stort område i bughulen og bækkenet. Ved at behandle rygproblemer vil mobiliteten mellem organerne og blodkredsløbet i underlivet øges markant. Underlivet forsynes optimalt med ilt og næring til en graviditet. 

Polycystiske ovarier og PCOS

Giver ubalancer i stofskifte- og hormonsystemet. Det er et hyppigt symptom hos mange særligt sensitive unge kvinder og er forholdsvis enkel at få styr på og helt forløst. Her gælder det om at få styr på testosteronbalancen ved at behandle insulinfølsomheden, som er den biologiske årsag. At heale op på de følelsesmæssige og spirituelle årsager vil gøre behandlingen meget mere holdbar end kostændringer og fysisk behandling alene.

Spiseforstyrelser

Har lige så mange årsager som barnløshed. Mange kvinder har haft en eller anden form for spiseforstyrelser, og selvom der ændres på adfærden, ser jeg mange kvinder som har ikke forløst årsagen. At fjerne et symptom uden at komme til bunds i årsagen kan gøre mere skade end gavn. Forklaringen er at kroppen med tiden blot vil give udtryk for det på en anden måde. Det er en befriende proces at finde og behandle årsagen til spiseforstyrelser og er nøglen til at få balance i systemet igen. Mangler man menstruation efter en spiseforstyrelse, er mine erfaringer at den vil komme tilbage relativt hurtigt når årsagen er behandlet.  

Overspændte psoasmuskler

Kan have en stor indflydelse på livmoder og æggestokker. Psoas er den dybeste mavemuskel og kan mærkes i lænden hvis de er meget spændte. Disse muskler er ofte kaldt “sjælens bolig” fordi de kan gemme på så mange dybde følelser og traumer. Psoasmusklerne kan også være for korte pga. stillesiddende arbejde og vil give problemer med åndedræt og underliv. Symptomerne på en spændt psoasmuskel er forskellige, men typisk besvær med at få vejrtrækningen ned i maven, ofte spændinger i lænd, ondt i lyske, smerter i underliv, især ved menstruation, men også smerter ved samleje.

Har organerne i underlivet dårlige pladsforhold, måske fordi hoftebøjeren er stram, eller fordi der er arvæv i underlivet, så kan de ikke bevæge sig frit. Livmoderen, æggestokkene og æggelederne er konstant i bevægelse for at holde alle processer i kvindens cyklus i gang. Spændinger ned i bækkenet kan også give nakkeproblemer og fordøjelsesbesvær.

Nyrerne har placering foran psoas og glider op og ned ad musklen i takt med åndedrættet. Nyrerne bliver svækket hvis der er stivhed. I kinesiske medicin har nyrerne et stort betydning for befrugtningen.

Lavt stofskifte

En hyppig årsag til barnløshed og gentagne aborter, men mange tror fejlagtigt at lavt stofskifte kun handler om overvægt. Faktisk har mange kvinder med lavt stofskifte helt almindelige af bygning eller meget slanke. Symptomer kan være mange men træthed, gentagne aborter, fertilitetsproblemer, hårtab, uro, stress, tør hud, muskelstivhed og at føle sig kold især på hænder og fødder er de mest almindelige.

Skjoldbruskkirtel der styrer stofskifte er meget følsom overfor tungmetaller og hormonforstyrrende stoffer i kroppen, da de har det med at optage den plads, jod, som er vigtigt for at kirtlen kan fungere, skulle have haft. Der findes også en sammenhæng mellem lavt stofskifte og intolerance over for gluten.

En normal test hos lægen tjekker kun TSH og det er ikke nok og det en rigtig god idé at bede din læge om den udvidede stofskifteprøve til at måle frit T3, frit T4 og anti TPO. Anti-TPO fortæller om din krop reagerer med en autoimmun respons og altså langsomt nedbryder din skjoldbruskkirtel. Hvis du ikke kan få prøverne hos din læge, anbefaler jeg, at du kontakter en privat læge og mig for at komme videre.

Det spirituelle dig og psykiske årsag

Er altid den vigtigst aspekt at have med i fertilitetbehandling og er ofte roden til de fysiske. Det er ligesom lim som samler på hele symptombillede s det giver mening. Vanessa har mange års erfaring med energi arbejde, især inde for barnløshed men også spontan abort og kvinder som har født et dødfødt. Hun formidler præcis information til at hjælp dig og fungerer som bindeled mellem dig og den spirituelle dig. At få samlet alle tråde i behandling af barnløshed er vigtig til at få hele spektrum at problemet forløst.