FAQ Fertilitetsbehandling

Her kan du finde svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål.

Hvis du har andre spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til mig her.

Hvad er din baggrund som fertilitetsbehandler?

Jeg er uddannet zoneterapeut i 2007 fra Naturmedicinsk Center. Samme år blev jeg færdig med at læse anatomi, fysiologi og sygdomslære på sygeplejerskeniveau hos læge Ole Købke. Derefter blev jeg RAB-godkendt zoneterapeut af Sundhedsstyrelsen. 

Hurtigt efter min grunduddannelse blev jeg fascineret af fetilitetsproblemer og deres årsager. Det har motiveret mig til at opsøge de dygtigste undervisere og behandlere i fertilitetsbehandling, både i udlandet og herhjemme. I takt med mine interesser og udvikling som behandler deltager jeg i mange kurser, uddannelser, selvudvikling, praktikophold og supervision.

I dag rækker mine kompetencer langt ud over blot zoneterapi da jeg har modtaget undervisning af læger, osteopater, gynækologer, fysioterapeuter, healere, akupunktører, posturologer, psykoterapeuter mm. Jeg har mange års erfaring og har hjulpet over 700 mænd og kvinder på vej til at blive forældre.

Behandler du med andet end zoneterapi?

Absolut! Zoneterapi er min grunduddannelse, men hos mig får du meget mere end zoneterapi.

Jeg har uddannelser inden for akupunktur, posturologi, fertilitetsmassage, psyko-krops-terapi, kostvejledning, urteterapi, akupressur, tankefeltterapi, vitamin- og mineralterapi og samtaleterapi. Jeg er uddannet massør og manuel behandler.

Jeg er også healer og clairvoyant.

Hvordan kan healing hjælper mig i fertilitetsbehandling?

For det første er healing dybt afslappende og den helt rigtig behandling til at få energien ud af hovedet og ned i kroppen. Healing afhjælper med stress og ubearbejdede traumer som har sat sig i kroppen, ofte i underlivet, og vanskeliggør opnåelsen af graviditet. Et fertilitetsforløb kan være mentalt og følelsesmæssigt udfordrende, men healing kan hjælpe med de tanker og følelser der opstår undervejs.

For det andet oplever jeg at healing er et kraftigt værktøj sammen med min fysiske behandling, og væsentlig mere dybdegående end hvis fx zoneterapi eller akupunktur skulle stå alene. Derved bliver min intuition skarpere, og behandlingen bliver mere præcis og relevant. Det kan mærkes af klienten, og resultatet bliver mere holdbart. Der opnås bare mere når jeg har klienten ned i en healingstilstand.

Hvorfor måler du min kropsstilling under behandling?

Jeg starter som regel med forskellige posturologiske tests hvor jeg kigger på din kropsstilling, og derefter behandler jeg med akupunktur, som retter op på kroppen med øjeblikkelig virkning.

Det er fordi jeg behandler med posturologi. Det er en behandlingsform som benytter øreakupunkturen med en mere vestlig tilgang, udviklet af franske læger. Posturologi er behandling af kropsholdning, og at der er den rette kommunikation mellem hjernen og kroppens forskellige muskler og nerver.

Hjernen modtager hele tiden ubevidste informationer om musklernes spændinger, føddernes stilling, bidfunktion, led, hud, øjnenes stilling i øjenhulen og indre øre. Alt sammen gør disse signaler os er i stand til at stå oprejst og holde balancen uden at tænke over det. Men forstyrrelser i disse informationer kan medføre dysfunktioner i kropsholdningen, og det kan faktisk forårsage spændinger og stress i hele kroppen.

Hvad gør posturologi for fertilitet?

Posturologi kan behandle mange af de problematikker som kan være svære at komme rundt om, og jeg har gode erfaringer med at have den med i fertilitetsbehandling.

Hormonforstyrrelser, spændinger i livmoder, dårlig kredsløb i livmoder kan komme fra en posturologisk årsag. Hvis en kvinde fx har en skævhed i bækkenet, vil det påvirke hele området, dvs. æggestokke, livmoder, slimhinden, kredsløb, cyklussen og æggelederne. Ved at rette op på skævheder, vil hele område komme i ro og begynde at fungere bedre.

Huden fungerer som signalmast for hjernen. Det er vigtigt at huden sender og hjernen modtager de rette informationer. Ar – især de dybe ar og de ar der går på tværs af kroppen- kan være problematiske hvis nervetrådene ikke er vokset sammen. Ofte bliver de til terapiforhindringer som blokerer behandlingen. Ar fra kejsersnit kan være årsagen til fertilitetsproblemer hos kvinder som ikke har haft problemer med at blive gravid tidligere. Ar som er et problem, finder jeg ved hjælp af pulsdiagnose og behandler med nåle i øret.

Terapiforhindringer kan også opstå under fertilitetsbehandling hvis kroppen reagerer på ægudtagning eller hormoner. Det er vigtig at få dem rettet hurtigt op så de ikke blokerer kroppen i behandling.

Hvorfor spørger du ind til kæbespændinger?

Posturologi er meget effektiv til behandling af kæbespændinger, som er en overset årsag til barnløshed. Trigeminusnerven, som ligger lidt over og foran kæbeleddet, er ansigtets sensoriske nerve og fører informationer om tryk, berøring, smerte, temperatur fra hele ansigtet tilbage til hjernen. Hvis man kigger på hele nervesystemet, har trigeminus ansvar for op til 80 % af information som hjernen modtager fra kroppen! Spændinger omkring kæben har en direkte påvirkning på stress i kroppen og de beskeder som hypothalamus sender ud til hormonsystemet.  

Årsagen til kæbeproblemer kan komme af stress, tandpres eller at skære tænder. Skærmarbejde, spændinger i øjnene, vrede, frustrationer, forkert fodstilling, hormonelle ubalancer m.fl. er også klassiske eksempler på medvirkende faktorer til kæbespændinger. Særligt sensitive mennesker kan opleve kæbespændinger fordi der er for mange sanseindtryk.

Hvor mange gange og hvor ofte skal jeg komme?

Det er meget individuelt og altid svært at svare på. Jeg tilpasser tidspunktet til næste behandling alt efter hvad jeg behandler, og hvor vi er i forløbet. Da der er forskellige årsager til barnløshed, variationer i behandlingen på fertilitetsklinik og forskellige faser i fertilitetsbehandling, vil pauser imellem behandlingerne variere. Som udgangspunkt anbefaler jeg 1 gang om ugen i starten. Det fleste kommer over ca. 3 cyklusser og lidt ind i graviditeten, men det kan være alt fra 1 gang til 2 år før graviditeten er opnået.

Du er jo clairvoyant. Kan du ikke fortælle mig hvornår jeg bliver gravid?

Nej, for det er amoralsk. Jeg er der for at hjælpe og støtte dig, ikke blande mig.

Hvordan kan du støtte op om IVF-, ICSI- og IUI -behandling md det du laver?

Jeg har mange års erfaring med at behandle kvinder og mænd som er i gang med et forløb på fertilitetsklinik. Jeg har mange efteruddannelser i støttebehandling til IVF, ICSI og IUI. De fleste kurser har været i udlandet hvor fertilitetszoneterapi er mere omfattende end herhjemme. At behandle fertilitet med zoneterapi er et specialfagligt område som strækker sig langt ud over en almindelig zoneterapiuddannelse, som vi har i Danmark.

Som nævnt tidligere kan jeg også hjælpe hvis kroppen reagerer negativt ved medicinsk stimulering eller ægudtagning. Jeg kan også forebygge terapiforhindringer som kan opstå som har en tendens til at spænde for en god behandlings resultat.

Hvorfor kombinerer du fysisk behandling med healing?

Jeg var fysisk behandler i flere år inden jeg blev introduceret til healing. Der er mange fysisk behandlere som ikke kan heale og endnu flere healere som ikke har viden om kroppen og ikke er i stand til at behandle den. Efter min erfaring er healingsinformation noget som vokser i takt med egen viden. Jeg laver bedre fysisk behandling når jeg healer og healer bedre når jeg har kroppen med og behandler den. Jeg holder meget af begge og vil altid benytte mig af alt jeg kan for at hjælpe dig.

Jeg har prøvet alternativ behandling og synes ikke det hjælp. Kan du hjælpe mig?

Rigtig mange som starter hos mig, har fået mig anbefalet. En del af mine nye klienter har været til en eller flere behandler inden mig. Jeg spørger altid ind til hvordan forløbet har været, hvor mange gange har de været til behandling, om de kunne mærke en forbedring, om behandling gik i stå og generelt om hvorfor de stoppede.

Der kan være flere årsager til at man ikke har opnået nok hos en behandler. Mange gange har behandleren gået glip af noget som kroppen vil arbejde med, fordi fokus bliver forstyrret af deres egen forestilling om hvordan forløbet skal være. Andre gange er der overset en terapiforhindring i kroppen som har blokeret for behandling eller fået den til at gå i stå. Det er grunden til jeg altid starter med at teste kroppen posturologisk og fjerne terapiforhindringerne inden vi går i gang.

Jeg er over 40 og gerne vil blive gravid. Er det stadig muligt?

Selvfølgelig spiller alderen en rolle, men det er også mange andre faktorer, og dem kan man gøre noget ved. Jeg har haft mange kvinder over 40 som bliver hurtigere gravid end andre under under 35. Nyere forskning viser at kvinder med en ekstremt lav AMH-værdi ned til 1,2 pmol/L (ofte set hos ældre kvinder) kunne blive gravid på naturlig vis.